Stage & Leerwerkprojecten

De renovatie van de Laak havenkranen bij de Petroleumhaven biedt verschillende stagemogelijkheden voor de lokale kennisinstellingen onder andere ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool.

Stagiaires van deze instellingen zullen de kans krijgen om betrokken te worden bij de renovatie van de Laak havenkranen en actief mee te doen en meedenken bij de renovatie van de Laak havenkranen. Onder leiding van de Nederlandse Stichting Erfgoed Kranen (NedSEK) zullen de stagiaires bekend gemaakt worden met kraantechnieken doormiddel van unieke mogelijkheden, waarbij theorie en praktijk gecombineerd zullen worden. Het in 3D tekenen van de kranen in een CAD programma is ook een van de onderdelen van het leerproject renovatie Laak havenkranen.

Door de dynamica van de omgeving bij de Petroleumhaven en de Laak havenkranen is het mogelijk om na het afronden van de renovatie, meer stagiaires aan te nemen van de ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool en VMBO die ook op andere gebieden stage kunnen lopen. Het gaat om gebieden zoals onderhoud, beheer, veiligheid, hostess en administratie. Het is de bedoeling dat de stagiaires ervaring en kennis kunnen opdoen.